Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) Україна проводить нову хвилю кампанії “Розірви коло”. Ціль кампанії: підвищити нетерпимість суспільства до домашнього та ґендерно зумовленого насильства. У новому ролику демонструється, як із покоління в покоління герої передають один одному сувій, що символізує усталені виправдання насильства у формі українських прислів’їв та приказок. Такий зв’язок крізь час підкреслює вкоріненість проблеми.

 

 

Інформаційна кампанія «Розірви коло» закликає усе суспільство до активних дій і нульової толерантності до насильства, яке немає виправдань при будь-яких обставинах. Правда завжди одна: якщо він любить, то ніколи не вдарить; зробити боляче – це не прояв симпатії; твоя «хата не скраю» - ти можеш допомогти.

За даними дослідження UNFPA Україна, кожен п’ятий чоловік вважає, що чоловік має право вдарити або побити дружину, якщо дізнається про її зраду, кожен десятий переконаний, що жінка має терпіти насильство заради збереження сім’ї, більше половини опитаних саме чоловіків-кривдників впевнені, що проблема має вирішуватися виключно межах родини.

В рамках кампанії створено сайт, де розміщено:

  • інформацію для постраждалих від ґендерно зумовленого насильства;
  • контакти мобільних бригад соціально-психологічної допомоги в усіх регіонах України.

Відвідати сайт «Розірви коло»

 

Кампанія “Розірви коло” проводиться у рамках програми UNFPA «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», яка реалізується у співпраці з Міністерством соціальної політики України за підтримки урядів Великої Британії, Канади та Естонії.

Джерело: https://ukraine.unfpa.org/uk/BreakTheCircle