Police actionОдна з найбільш вразливих категорій скоєння самогубств – підлітки. Саме тому Національною поліцією України ініційована акція «Витрати хвилину – збережи життя дитини», яка пройшла 10 вересня у Києві.

Участь у заході брали представники Національної поліції України, Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла-Страда Україна», Всеукраїнського громадського центру «Волонтер» та «UNICEF Ukraine».

Під час заходу для дітей провели майстер-класи та конкурси, а їхні батьки отримали спеціалізовану літературу та поради психолога щодо виховання дітей.

Начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції України Лариса Зуб повідомила, що у 2017 році до поліції надійшло 226 повідомлень про закінчені суїциди та спроби суїциду. «Якщо порівнювати з минулим роком, то зменшується кількість дітей, які вчинили самогубство, але кількість спроб збільшується», – зазначила Лариса Зуб. Вона також додала, що основними причинами, які штовхають дітей до таких радикальних рішень, є конфлікти з батьками, конфлікти у школі, або ж нерозділене кохання. «Попередження дитячих суїцидів – це комплексна робота батьків, вчителів та поліції. Тільки разом ми зможемо побороти це явище», – наголосила Лариса Зуб.

 

Джерело: https://www.npu.gov.ua/uk/publish/article/2187679